Se med her, hvis du går og har det svært. Hvis du oplever meningsløshed, føler at du er i et sort hul, oplever initiativløshed, søvnløshed, indre uro, nedsat kontakt til dine følelser, manglende sexlyst, selvmordstanker, angst, tvangstanker, koncentrationsbesvær etc. så kan du måske lide af en depression. Livets mange udfordringer gør, at man fra tid til anden kan opleve ovenstående reaktioner, og de reaktioner kan faktisk være symptomer på en depression. Se med her, hvis du vil vide mere om forskellige årsager til depression, og hvordan du får hjælp.

Der kan være mange årsager til en depression

Depressioner kommer ikke af sig selv, men kan have mange årsager. Det kan være, at du har oplevet svigt i din barndom i form af misbrugende forældre, psykisk- og eller fysisk vold, overgreb eller andre former for svigt. Hvis du har sådan nogle oplevelser i din bagage, kan det være en af grundene til at du har det svært. Dine opvækstbetingelser bærer du med dig i livet, og hvis du ikke har bearbejdet dine svære oplevelser, kan det give anledning til udfordringer som voksen.

Der kan også være mange andre omstændigheder i dit liv, som gør, at du oplever at have det ekstra svært. Det kan f.eks. være, at du har gennemgået en skilsmisse, har oplevet at nogle nære personer omkring dig er gået bort, at du har mistet dit arbejde, eller at du har hjertesorger. Listen er ikke udtømmende, da der kan være mange årsager til depression.

Få hjælp til at få det bedre igen

Livet er for kort, til at gå og have det så svært, som du måske har det lige nu. Du kan faktisk få hjælp, og behøver ikke at gå og kæmpe alene. Ofte kan man ved lettere depressioner få det godt igen i perioder, men ofte vil det være for en kortere stund. Med års mellemrum kan du opleve, at du får det svært igen, hvis du ikke får håndteret den bagvedliggende årsag til din depression.

Du har mulighed for at gå til samtaler ved terapeut Thomas Møller i Horsens. I terapien vil du få plads til at tale om de ting, som fylder i dit liv. Sammen vil I forsøge at finde frem til årsagen til, at du har det så svært. Bevidsthed omkring årsagen til, at du har det svært, giver mulighed for at navigere i det svære, og derved komme ovenpå igen.