Står du som ansvarlig for rekruttering i din virksomhed, eller har du medindflydelse på valget af nye medarbejdere, kender du nok godt situationen, hvor man gerne vil føle sig sikker i at hyre en kandidat. Der er adskillige virksomhedstyper, hvor eksempelvis IT, teknologi og den generelle tekniske drift stort set er det vigtigste for at hjulene kan køre rundt. Her føler man hurtigt, at det kan være svært at finde lige præcis den kandidat, som matcher virksomhedens behov. Det kan dog gøres nemmere, hvis man leder efter løsninger der ikke kun afhænger af indgående ansøgninger.

Hvordan kan man selv sætte de bedste forudsætninger?

Står man med en bunke ansøgninger, der ikke rigtigt virker til at være lovende for virksomhedens IT fremtid, eller er der overhovedet ikke nok kandidater i spil, kan man gå i gang med at være mere opsøgende omkring det. Der er nemlig flere ting man kan gøre for at effektivisere ansættelsesprocessen og sit udvalg af kandidater. Det kan være man står og mangler nogen i en meget vigtig stilling, eksempelvis en CIO eller CTO. Her er det virkelig vigtigt, at man føler sig sikker i valget.

Det kan dog ske, at der ikke har været det udvalg i ansøgningerne, som man havde håbet på. Om det så er en direktørstilling, eller en IT specialist, kan det være afgørende for virksomhedens fremtid, hvorvidt personen kan udføre det arbejde man forventer af dem. Her er der heldigvis værktøjer, som kan hjælpe virksomheden med IT rekruttering. Eksempelvis bureauer, der kan matche kandidater med de forventninger der er til dem i din virksomhed.

Valg af kandidat og bureau

Om man sidder som HR-direktør med klare ordrer om forventningerne, eller selv sidder som CEO med det fulde ansvar, er det vigtigt, at man har mulighederne lagt ud for sig. Der skal helst være mulighed for, at man kan vælge, og ikke skal nøjes med en kandidat, der ikke matcher ens forventninger. Her skal der, hvis ikke ansøgningerne har levet op til forventningen, tages ansvar for, at man har de bedst mulige kandidater i spil til stillingen.

Heldigvis, er der nu så mange testværktøjer og analyseværktøjer blandt bureauerne derude, at der i de fleste tilfælde nemt kan findes et godt match når det eksempelvis gælder IT rekruttering. Det handler bare om, at komme i gang med at være opsøgende. Forhåbentligt, kan det hjælpe med at give den bedst mulige ansættelse.